vineri, 15 noiembrie 2013

Izolatii cu celuloza sau izolatii cu fibre de sticla ?

Atât celuloză și cat si izolația din fibră de sticlă au argumente pro și contra. Dar, izolatia cu celuloza pare a avea mai multe avantaje. Iată de ce:  

Fibră de sticlă

Izolatia din fibra de sticla este fabricata din fibre de sticlă subțiri, substanțe chimice și rășini care impreuna sunt rezistente la caldura.

De ce fibra de sticla ?

   
- Fibra de sticla este mult mai ușor de instalat decât celuloza
   
- Fibră de sticlă este facuta din sticla reciclata. Cum sticla este facuta din nisip, putem spune ca este oarecum "verde".


De ce nu fibra de sticla ?

luni, 4 noiembrie 2013

Reabilitari fara echipamente de protectie

Muncitorii angajaţi pentru reabilitarea termică a blocurilor din Bucuresti îşi riscă zilnic viaţa pe schelele metalice. Pe langa problemele legate de montaj sau calitatea schelelor, in general muncitorii nu poarta echipament de lucru si protectie. Acestia nu poarta bocanci de protectie, casti sau alte echipamente de protecţie, iar firmele care ii angajează nu respectă normele de muncă. De asemenea de foarte multe ori zona de lucru nu este delimitata si marcata. Oricand pietonii sau chiar muncitorii pot suferi accidente. Din pacate cei abilitati nu isi fac datoria. Inspectoratul Teritorial de Munca sau Inspectia de Stat in Constructii refuza sa aplice legea de dragul edililor si al firmelor executante.

 

by  bursadeschele.ro / adonisgrup.ro

 

 

luni, 7 octombrie 2013

Atentie cad schele metalice !

Schele de la mai multe blocuri din Bucuresti aflate in reabilitare termica, au provocat destule stricaciuni in urma furtunii puternice de saptamana trecuta.  Plasele de protectie s-au desprins si au ajuns pe carosabil, podine si alte elemente neasigurate au cazut pe trotuar etc. Din fericire de data aceasta nu au existat si victime.


Cauza este calitatea proasta a schelelor si mai ales montajul acestora. In general montatorii/schelarii

duminică, 22 septembrie 2013

Riscurile reabilitarilor cu polistiren by Bursa de Schele



Reabilitarea termică a luat în Bucureşti două forme: împachetarea cu izolaţie termică (90% polistiren) a clădirilor şi închiderea în masă, a balcoanelor, cu tâmplărie din PVC şi geam termopan. 
Această acţiune pare o excelentă afacere pentru furnizorii de termosisteme bazate pe polistiren, adezivi, plase, fibre si mortare. Deasemenea pentru distribuitorii de schele metalice sau accesorii pentru santier. Inspectoii ISC sau ITM fac orice, numai respectarea legii nu... 

Placarea cu polistiren aduce in discutie neajunsurile acestei solutii cel putin controversate:


luni, 19 august 2013

Legea reabilitarii cladirilor - Un esec garantat

Costurile reabilitarii termice a blocurilor se pare ca vor fi suportate tot de proprietari. Desi in campaniile electorale candidatii au promis cu totul altceva...

Taxa de reabilitare termica este prevazuta prin Legea 238/2013 care aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului pentru cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte. Actul normativ modifica modul de calcul al impozitului pe cladiri. Astfel, o cladire la care au fost executate lucrari

marți, 6 august 2013

Reabilitari Termice Sector 6 - August 2013 by Bursa de Schele

Alte 170 de blocuri din Sectorul 6 din Bucuresti vor fi anvelopate cu ajutorul unui credit de 240 de milioane de lei, dupa ce Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat contractarea unui imprumut in valoare de 53 de milioane de euro. Imprumutul intern va fi luat pe o perioada de 15 ani, din care

miercuri, 12 iunie 2013

Reabilitari Termice Sector 5 - Iunie 2013 by Bursa de Schele





In campania electorala de anul trecut, Primarul Sectorului 5 a promis ca va reabilita toate blocurile de pe raza administrativa a sectorului 5 pana la sfarsitul anului 2013. In prezent lucrarile nu au inceput

marți, 11 iunie 2013

Reabilitarea termica la case

In prezent, legislația în vigoare nu permite reabilitarea termica a caselor. Creând astfel o discriminare între cele două categorii de proprietari. In acest moment se promoveaza un proiect de lege care prevede preluarea de către primărie a cheltuielilor de reabilitare termică a caselor, indiferent de anul de construcție a acestora.


Pana in prezent doar Primaria Sectorului 1 a anuntat demararea acestui proiect. Costurile reabilitării se vor stabili după consultarea prealabilă a locuitorilor Sectorului 1, aceștia urmând să se pronunțe dacă administrația locală trebuie să se implice total sau parțial în finanțarea acestei investiții, în funcție de veniturile proprietarilor de case. Deja se desfasoara o campanie de strângere de semnături (cu peste 30.000 de semnături). Acestea avand scopul de forta guvernantii si parlamentarii sa modifice legea, iar autoritățile locale să se poate implica financiar în reabilitarea termică a caselor chiar din toamna lui 2013.

Iti reabilitezi singur casa. Esti scutit 7 ani de la plata impozitului.

In prezent locuitorii Sectorului 1 care își reabilitează, pe cheltuială proprie, casele în care locuiesc sunt scutiți de la plata impozitului pe clădiri pe o perioadă de 7 ani. Hotărârea se aplică deja de anul

duminică, 2 iunie 2013

sâmbătă, 18 mai 2013

Reabilitari Termice Sector 2 by Bursa de Schele

Reabilitari Termice Sector 2 by Bursa de Schele

- 187 de blocuri reabilitate;
- in 2013, ar urma sa se finalizeze lucrarile la 514 blocuri si vor intra in executie alte 600 de imobile;


joi, 16 mai 2013

Santiere multe prin Bucuresti by Bursa de Schele

 1 - Santiere - Constructii - Bucuresti by Bursa de Schele

Santiere multe prin Bucuresti. Ramane doar ca "vanzatorii" de materiale de constructii, si nu numai, sa renunte la trimiterea de mail uri si sa treaca la munca de teren...

marți, 14 mai 2013

cladirea MILLENNIUM BUSINESS CENTER intra in renovare

Dupa 4 ani de la incendiul din Iunie 2009, cladirea MILLENNIUM BUSINESS CENTER intra in renovare. Noul proprietar al cladirii European Convergence Property Company a decis ca firma de constructii Heberger Constructii sa fie antreprenorul general. Iata mai jos cateva informatii utile:

luni, 13 mai 2013

Lucrarile de restaurare, extindere si remodelare functionala a Hanului Gabroveni vor fi terminate pana la sfarsitul anului, cladirea urmand sa gazduiasca un centru cultural-artistic la standarde europene. Lucrarile de restaurare, extindere si remodelare functionala a Hanului Gabroveni au fost atribuite catre SC Aedificia Carpati SA in urma unei licitatii. Valoarea contractului de lucrari se ridica la suma de 21,08 milioane de lei dintre care 6,95 milioane lei sunt fonduri care provin din Mecanismul Financiar Spatiul Economic European, prin Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, iar 14,12 milioane de lei vor fi platite de Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Capitalei - ArCuB din bugetul propriu.

duminică, 12 mai 2013

schelele folosite de constructori sunt departe de normele europene de siguranta

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a apreciat ca toate cladirile din Centrul Istoric din Bucuresti ar putea fi refacute in urmatorii doi ani, daca se mentine ritmul actual al lucrarilor.