vineri, 15 noiembrie 2013

Izolatii cu celuloza sau izolatii cu fibre de sticla ?

Atât celuloză și cat si izolația din fibră de sticlă au argumente pro și contra. Dar, izolatia cu celuloza pare a avea mai multe avantaje. Iată de ce:  

Fibră de sticlă

Izolatia din fibra de sticla este fabricata din fibre de sticlă subțiri, substanțe chimice și rășini care impreuna sunt rezistente la caldura.

De ce fibra de sticla ?

   
- Fibra de sticla este mult mai ușor de instalat decât celuloza
   
- Fibră de sticlă este facuta din sticla reciclata. Cum sticla este facuta din nisip, putem spune ca este oarecum "verde".


De ce nu fibra de sticla ?


   
- Echipamentul de protecție este necesar, deoarece sticla folosită la izolare poate cauza probleme atunci când este inhalata. Purtați echipament de protecție ! De asemenea, izolația este periculoasa si la demontarea ei.
   
- Este foarte sensibila la schimbările de temperatură, ceea ce reduce drastic valoarea indicelui de izolatie.
    -
Este nevoie de temperaturi foarte înalte pentru a aprinde fibra de sticlă. Dar odată ce este aprinsa, focul se poate propaga rapid și lansa vapori nocivi.


Celuloza
 

Fibrele de celuloză au ca principala materie prima hartia de ziar reciclata. Deasemenea fibrele sunt impregnate cu sare de bor pentru a le proteja de foc, mucegai, insecte sau alți dăunători. Sarea de bor este naturală și nu dăunează omului sau mediului înconjurator. Fibrele sunt acoperite cu material ignifug și produse rezistente la căldură.

De ce celuloză ?

   
- Celuloza izoleaza mai bine decât fibră de sticlă, schimbările de temperatură nu schimba indicele de izolare.
   
- Celuloza este tratata cu substanțe ignifuge, care pot intarzia extinderea unui incendiu. Și dacă izolația nu arde, nici substanțe chimice nocive nu sunt eliberate în aer.
   
- Substanțele utilizate pentru a face ignifugarea celulozei sunt sigure pentru oameni, dar nu pentru rozătoare, insecte și mucegai .
   
- Celuloza este fabricata din materiale reciclabile, astfel aceasta este o opțiune mai "verde" decât fibra de sticlă.


De ce nu celuloză ?

   
- Celuloză necesită echipamente speciale pentru a fi instalata.




Deci, ce alegeti ? Asta depinde de preferințele dumneavoastră. Documentati-va suficient, astfel incat sa alegeti cea mai optima solutie de izolat locuinta dumneavoastra. Și ține minte ! O izolatie nu funcționează foarte bine dacă este instalata incorect ! Contactati firme specializate pentru ca investitia dumneavoastra sa fie cat mai eficienta.









sursa: Izolatii cu Celuloza-Termocel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu