marți, 7 noiembrie 2017

Amenzi ITM - Schele neconforme

Amenda contraventionala de la 5.000 la 10.000 lei

- Verificarea modului de prevenirea caderilor de la inaltime cu mijloace materiale, in special cu ajutorul balustradelor de protectie solide,suficient de inalte si avand cel putin o bordura, o mana curenta, si protectie intermediara sau un alt mijloc alternativ echivalent.

-Verificarea modului de efectuare a lucrarilor la inaltime cu ajutorul echipamentelor corespunzatoare (centuri de siguranta sau alte mijloace de ancorare) sau cu ajutorul echipamentelor de protectie colectiva, cum sunt balustradele, platformele sau plasele de prindere.

- Verificarea modului de concepere, construire si intretinere a schelelor pentru a evita prabusirea sau deplasarea lor accidentala.

- Verificarea modului in care sunt protejate si utilizate platformele de lucru, pasarelele si scarile schelelor astfel incat persoanele sa nu cada sau sa fie expuse caderilor de obiecte.

- Verificarea controlarii schelelor de catre o persoana competenta, astfel :
a) inainte de utilizarea lor
b) la intervale periodice
c) dupa orice modificare, perioada de neutilizare, expunere la intemperii sau la cutremur de pamant ori in alte circumstante care le-ar fi putut afecta rezistenta sau stabilitatea. Scarile trebuie sa aiba o rezistenta suficienta si sa fie corect intretinute. Acestea trebuie sa fie corect utilizate, in locuri corespunzatoare si conform destinatiei lor.

- Schelele mobile trebuie sa fie asigurate impotriva deplasarilor involuntare.




https://www.ssmpsi.expert/amenzi-itm/
https://www.bursadeschele.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu