vineri, 17 mai 2013

Reabilitari Termice Sector 1 - Mai 2013 by Bursa de Schele

Reabilitari Termice Sector 1 - Mai 2013 by Bursa de Schele

- 500 de blocuri reabilitate 
- in 2013 vor fi reabilitate alte 200 de blocuri.

"Reabilitarea termica a blocurilor  ramane si in 2013 prioritatea Primariei Sectorului 1 pe linie de investire a banului public. Administratia locala va reabilita termic in acest an peste 200 de blocuri. In prezent, mai sunt de reabilitat termic aproximativ 350 de blocuri care indeplinesc conditiile pentru a intra in acest program, cifra in care sunt incluse si cele peste 200 de imobile care vor fi anvelopate in acest an. Estimam ca la sfarsitul anului 2014 va fi finalizat programul de reabilitare termica a blocurilor din aceasta zona administrativa", se arata intr-un comunicat emis de Primaria sector 1.





4 comentarii:

  1. Andrei Chiliman: "De la debutul programului de reabilitare termică, am finalizat anveloparea a peste 500 de imobile, ceea ce înseamnă...

    http://www.businesspress.ro/v3/?p=3762

    RăspundețiȘtergere
  2. Reporter : Ce ne puteti spune de reabilitarea blocurilor (i.e. anvelopare) - cate ati facut pana acum? Cate mai sunt de facut?

    Andrei Chiliman: De la debutul programului de reabilitare termica ”Iarna va fi ca vara”, am finalizat anveloparea la peste 500 de imobile, adica aproximativ 75% din blocurile care indeplinesc conditiile legale pentru a intra in acest program. In acest an avem in program reabilitarea termica a inca 200 de blocuri. In conditii normale, noi estimam ca pana la sfarsitul anului 2014 sa terminam de reabilitat toate blocurile.

    De ce spun in conditii normale? Pentru ca, din pacate, Ministerul Finantelor nu face altceva decat sa ingreuneze comunitatea din Sectorul 1 sa beneficieze de avantajele reabilitarii termice. Vorbesc de blocajul institutional in privinta obtinerii avizelor pentru initierea unor credite externe care sa permita finalizarea procesului de anvelopare termica.

    RăspundețiȘtergere
  3. În 2014 Primăria Sectorului 1 și-a propus să anvelopeze încă 190 de blocuri în aceleași condiții ca și până acum – gratuit pentru cetățeni. La 35 dintre acestea au fost demarate lucrările de reabilitare termică încă din ultimul trimestru al anului 2013. Proiectul de reabilitare termică este o investiţie economică pe timp de criză. Aplicarea proiectului înseamnă creşterea valorii de piaţă a locuinţelor, creşterea economiilor cetăţenilor prin scăderea costurilor de întreţinere a locuinţei, reducerea risipei de resursă energetică, precum şi imobile cu un aspect urbanistic plăcut care schimbă radical aspectul cartierelor Sectorului 1. Până în acest moment am reuşit să reabilităm termic 628 de blocuri, ceea ce înseamnă un procent de 65% din blocurile din Sectorul 1 eligibile de a intra în acest program.

    http://www.primariasector1.ro/articole/citeste/comunicate-presa/1239/Primaria-Sectorului-1-investeste-in-cresterea-calitatii-vietii-Inca-190-de-blocuri-vor-fi-reabilitate-termic-in-2014

    RăspundețiȘtergere
  4. Primăria Sectorului 1 a reabilitat termic în cei cinci ani de la debutul programului de reabilitare un număr de 628 de blocuri.Astfel, au fost anvelopate gratuit 65% dintre blocurile din Sectorul 1. Anul acesta sunt programate alte 190 de blocuri.
    Primăria Sectorului 1 şi-a propus să finalizeze până la sfârşitul anului 2015 reabilitarea termică a tuturor blocurilor inscrise in programul de reabilitare.

    sursa: adevarul.ro


    RăspundețiȘtergere